Monday, March 8, 2010

TELL ME

Peeps,
Have u ever felt the desire.. diely.. :p so wanting to buy a thing.. you've been wowed by the price and you wished you can just simply close your eyes??

I am!!! Help me...
I fell in love now. I just can't stop thinking about it. Macam first time jatuh cinta ngan Kidd plak rasa.. (Kidd, dun believe me. I lied. Hehehe)

But.. when i think about the RM to be spent, i started to feel guilty. Like committed sin pulak rasa. "Duit tu boleh beli benda lain yang lebih penting"
"Ala, boleh je beli yang lebih cheaper"
"Yang ada pun elok lagi" or " Pakai je lah apa yang ada"
Haih.. There are spinning on my head.

Bila dah ada Oman ni, lagila momma ni jadi serba salah nak spend her own money utk something like this. Plus, I have kinda weird principle which, if i shop for myself, then, my hubby and my son should get themselves something too. If not, i would feel like i'm being selfish & cruel.

Not to show off anything here, I just wanna seek rational input from you. You're very welcome to share if you ever have the same dilemma like me and how u solve it? :)

Oman.. little update about my Little Man. Active bangat, x reti dudok diam, adorable still! hehe.

Oman is now able to walk gripping our hands no more. He is now learning how to adjust his speed. Sometimes he walks too fast and fell. When he's tired, he will stop & sit for a while x kesahla kat mana pun sesuka hati dia. haha.

The video below was recorded 2 days ago before we went back to Dadda's kampung, Sungai Long. :)



video
Mamam Ikan Merah Soup with potato and carrot. Sambil bersenam ke sana ke mari :)

Please ignore the bags menghiasi the video. Also, sorry sebab video vertical pulak. :p




20 comments:

  1. OMG Nuurill..
    Nadia pun cm tu..kalau dah tertambat kat satu benda tu..mcm tak boley nak tido aje..
    asyik teingat2 aje..
    but sometime kena be +ve and realistic (wahwah..best plak ckp..)..Nuurill,dont trust me..Nadia pun tak bleh caya punya org..
    btw,dear..ape yg u fall in luv tu??

    ..I cant open the video at offc..nanti kt umah la..:)

    ReplyDelete
  2. Hehe pandainya Oman! dgr nama dia je, angkat tgn ek! hehe..good practice..teacher momma.;)

    Nway, sdpnya suara momma Oman!merdu gitu..:D

    ReplyDelete
  3. kurus i kalau jadi cm oman...
    makan satu suap g jalan keliling umah...hehe

    so sexy suara armi tau..hahahaha
    suara u biasa jer...dah slalu dgr..haha

    i rasa i tau beg brand ape..
    tapi tak tau design mane.
    update i cpt!

    hehe
    u kena mimpi 3 kali dulu baru boleh beli...lg afdal. haha

    ReplyDelete
  4. hehe kelakar la Oman, very clever boy..you nak beli handbag ke nurill?

    ReplyDelete
  5. Isshhh gerammnya tgk kaki gemuk si oman ni.. semlm pakai seluar panjang.. so aunty tak nampak.. aihh bila la nak tgk imran jalan terkedek2 cam tu..

    Anyway, adakah awak terjatuh hati pada handbag wak? heheheh.. well sy pun mcm awak, kalau beli bende mahal, sure akan rasa bersalah utk yg lagi dua org tuh, sbb mcm pentingkan diri sendiri kan.. for me, sy mmg kena control duit sbb banyak nak spent towards bende lain, so always ask myself 20x whether is it desire or necessity.. if it's a necessity, then i'll got it.. if not, i would always tell myself, there's always some other time to get it, or something better than it.. kalau handbag or baju.. sy mmg kiv.. kalau EL memang top in the list.. heheheh.. need to prioritize the budget.. :)

    ReplyDelete
  6. Nadia, heheheheh..Nuurill tgh cuba jd realistic and positive nih.. asyik terbayang-bayang jek! :P

    The thing yg Nuurill gila bayand is one of the authentic woman 'gadget'. Gadget la sangat!.. :)

    *****

    Izu, kadang-kadang Oman bila dgr nama dia je dia angkat tangan. Kadang-kadang sebut nama Ali pun dia angkat jugak. Haha..
    Hihihi, suara tu xleh blah ah Izu. Nuurill dgr banyak kali rasa segan pun ada. Terus delete dah video tu. hehehehe :p

    *****

    You, tula rahsia badan Oman selim melim. Haha. Suara Armi mmg sexy you. Tu u lom dgr dia nyanyi lagi. Tangkap nangis u dengar tau nanti :)
    Suara i mmg xleh blah!!!! wek!wek!..hahahah

    I mimpi 10 kali pon lom tentu leh beli u. Kalau xjadi, i angkap jela bukan rezeki i.. huhu.. Plus, that design ade 1 je kat outlet tu...mesti dah ada org yg rembat. huhu

    ******

    TQ Uncle. Uish. u ni dah macam ahli nujum dah rahman. :)

    ReplyDelete
  7. Awakku, saya rasa Imran x lama lagi jugak tu wak. Dia dah tatih-tatih dah jugakkan? Siap la nanti dia dah dapat kaki cam Oman wak. Semalam semua meja sebelah2 tu dia nak tour. hahahaa

    Well, i agree too much which u awak. Priority. Maybe some other time. Tapi, bak kata org bila dah terjatuh cinta, nak lupa tu susah. kuang kuang kuang. saya berharap sangat next time saya terjenguk outlet tu lagi, benda dah xde, dah ade org beli. Itu je halangan paling kuat utk saya redha x membelinya. hahaha. Yoou're right wak, it's a handbag :)

    ReplyDelete
  8. nurill, mmg cam tu kan... bila dah ada anak ni, sblm nak beli pape, asyik pk je... tp kan, penyakit fidza cam lain pulak... sampai fidza pulak jd takut... fidza jd cam lupa pd diri sendiri... nak beli tudung harga RM20 pon berkira... sebat tudung yg harga RM or RM 6 je... kasut ngan handbag dah dari zaman dulu kala tak berganti... baju lagi lah... dah berapa lama takde baju baru... makeup collecion pon tak update... sejak sumayyah lahir...

    mana taknya, duit dok abes beli cd utk sumayyah je... gila/sakit tak? kang, ada fidza pon pakai cd sumayyah nih....

    ReplyDelete
  9. nuril i understand that feeling hahaah mmg tak keruan, dah le tak leh tido malam, mulut tu asik la bebel kepade encik hubby, wajar atau tidak beli.. hahaah walopun mmg jwpn diorg tu either up to u if u like to, or tayah la mahal la.. hahaha tp still jugak tanye repeatedly...and asikla bukak web duk tenung bende alah itu.. hahahh kemaruk gile.. if someone buy lagila sedih frust menonggeng.. hahahaah mcm kene dump pun ade.. ekekeke... but it wont last long, heheh lame2 lupe lah... tapiiiii most of the time, saya kalah, maka akan beli jugak... ngeeeeee...

    itu cerite saya kalo jatuh hati pada handbag ... nuril mau beli handbag jugakkah? ;P

    hihih comel tgk oman jalan.. tak sabar tunggu aariz jalan jugak!

    ReplyDelete
  10. sama la nuril. cd pun akan rasa bersalah if beli something for myself but fariq & hadif tak dapat apa2. but one of the kakak kat opis ni once told me

    "kita memang nak yang terbaik for husband & anak. memang selalu pun kita try for the best. n barang2 yg kita beli tuk diaorg pun mesti the best. so sekali sekala beli the best untuk kita apa salahnya."

    hehe. btoi jugak kan. but till now the implement lagi. muahahaha.

    ReplyDelete
  11. Hahahahahaha.. Fidza ni kelakar betol tau.
    Tapi itulah.. rasanya bila kita dah ada anak, the last thing we think of is ourself kot. Cumanya, ade orang nasihat kat Nuurill, kita deserve untuk berpoya2 jugak sekali sekala. Kira mcm rewardla. Hahahah

    Zura, you're exactly right!!! Nuurill dah lebih 30 kali dah tanya Armi. Hahaha. lagi saiko bila Armi pun cakap bag (aah Zura, handbag..hehe) tu cantik. Argh!! Ni dah 3 hari Nuurill rasa, mesti beg tu dah ada orang rembat!!! tidak!!!
    Encik Oman dah pandai jalan ni, punyalah dah xmo didukung dah. Kalau dah bagi dia jalan..habis kita kita ikut je dia.. hehe

    Apa Che' Dee ckp kat Nuurill mmg btoi. Ramai jugak ckp mcm tu kat Nuurill. Diorang cakap, sekali sekala x salah. Tapi biasala naluri ibu. Kita ni kan consider baru la jugak jadi ibu.. maybe dah ada 2,3 nanti dah x kesah kot :p

    ReplyDelete
  12. Hi Nuriil.. been reading ur blog lately. I kawan Nonie, ur roomate masa kat Sumayyah dulu. Anw- 1st time nak comment nih. I think, u shud buy something for urself.. Yes, as a mother & a wife.. everytime nak invest kat diri sendiri mst hati tu nak beli gak for hubby & anak. Tapi just take it as a present/gift for all the hardwork yg u dah buat. I mean, kerja penat2.. at least xde la rasa bersalah sgt.. Hehe.. bukan tiap2 bulan pun.. once in a blue moon je.. hehehe

    ReplyDelete
  13. ooowhh..dh agak mesti gadget handbag ni..
    nadia pun bukan kaki handbag sgt..dah lama rase tak shopp' hbag..
    asyik beli diaper bag aje..then sharing pakai diaper bag tuh..
    my last 3 handbags semuanye diaper bag..owhh!!

    Oman,slim n tinggi betol lah Nuurill..n cute la Oman angkat tangan..huh Adam,jgn harap..dia buat dekk je..geram btol!!

    neway, cite sket,handbag brand ape??how much the WOW price tu..??
    mane tahu Nuurill, ade org berbesar hati nak bg kat u..
    p/s: En Armi pls take note !!:)

    ReplyDelete
  14. hohoho....rasanya kebykan perempuan mmg mcm ni nuurill. klu dah nmpk sesuatu, sure bleh mimpi punya.

    tp lepas ada anak, kena buang perasaan nak rembat apa2 tanpa fikir panjang sbb priority skrg is our little miracles kan?

    tp nasihat huspa, sila rembat je dr terbayang2 hari2 dan tak senang duduk. hahaha..best tak nasihat? hehe..and once again, rembat je, asal tidak menjejaskan saving utk emergency. hahaha...

    klu rasa2 taknak ganggu duit sendiri, sila buat muka puss in the boot kat armi k. heheh..

    ReplyDelete
  15. Nuurill, i rasa kalau dah sampai terngigau2 3 hari 3 mlm dah jatuh hukum wajib beli tu. hahah.. no worries dear, bukan selalu nak pamper yourself. kalau tiap minggu pi beli brg mahal mmg tak patut. but for me kalau sekali skala takpa, go for it!

    ReplyDelete
  16. I dah comment smlm tp takde puuuun. Penat i tulis panjang lebar *sob* :(

    Anyway, to cut it short, I tell you...go for it, babe!

    Hihi..

    and get some nice things for ur men too. Not necessarily as expensive as the thing u've been eying. tp boleh buat diaorg happy and feels appreciated. U pun senang hati :)


    Tapi..

    kalau d limited edition, one n only handbag is not there anymore, jgn cedih2. Tell urself, akan ade design baru for the next season yg mesti lagi cantik, terknini dari yang tu (ayat penyedap hati)

    ***well, it works on me! :P ***

    ReplyDelete
  17. Ekin, TQ for dropping by :). hehehe.. I like your comment. Beli hadiah untuk diri sendiri kan. yey!

    Hehehehe.. Oman makan boley tahan gak nadia. Tapi ntahla.. x naik2 badan dia. hehe. Buat masa ni mood dia tgh baik. Panggil je nama angkat tangan. kalau time angin pus pus tu..panggila cemana pun.. buat dek je. hehehe.. Adam juai mahai tu nadia.
    heheheehe.. Brand ape seganla nak bagi tau. Nanti kalau dah jadi beli baru bagi tau k. Itu pun kalau ada lagi :p. Sebab design tu ada 1 je kat setiap outlet dia hantar
    p/s: Encik Armi, jom teman!

    Azi, i suka perkataan sekali sekala. I rasa last i beli handbag sebelum ada Oman lagi. Maybe inilah masanya kot..hehe

    Owh Nadine!!!! Sorry sebab xde pulak i nampak comment u semalam. Sian u tulis panjang-panjang. I penah gak jadi mcm tu. Sabo je lahkan. hehe.

    Well, i love your idea. I buy something for myself.. and get my 2 men too. I happy diorang pun happy. TQ dear!!! :)

    ReplyDelete
  18. babe! oman sangat begitu very the chomels! mcm mana u train die kasik pandai listen to what u do? u repeat it over and over eh?

    ooh abt ur question tu, i selalu je mcm tu. tapi mcm anne ckp, i will usually pikir seribu kali dulu if its a necessity ke tak. tapi itu pikir masa duit tgh kering lah. kalau masa duit tgh bertimbun2, beli aje. pastu masa byr buat2 tak nampak tag. pastu balik buat2 lupa harga. haha.

    ReplyDelete
  19. huhuu...samala nuuriil..wani pon selalu alami ape yg nuuriil alami ni...mmg akn tanya hubby 100 kali..n jawapannya mesti "kalau dh berkenan n mampu, beli ajelah" pastu bila dh 100kali tanya tapi x beli2 jugak nanti my hubby ckp "susah2 biar bie la yg belikan" hihii..tapi time tu sudah terlambat..beg sudah dikebas org..samalah mcm ms anniversary haritu..konon mintak hadiah handbag tp g 2,3 outlet dh xde dah...redha jelahh...pastu selalu ckp kt diri sendiri "lain kali klu ade berkenan nk bli trus" tp setiap kali ada yg berkenan n klu yg harganya mmg WOW setiap kali tu jugak dlm dilema samada harus beli ke tak tp mmg xbleh lena tido klu dh bekenan sgt2...nasihat wani..baik nuuriil beli..wani dh byk kali kempunan tau..huhuu...

    ReplyDelete
  20. Thara, yes dear. We love to repeat it cause we love to see his response. Comels!! :)

    *******

    Ladies, i have the update on the handbag yang i mati-matian suka tu.. :p i'll post it soon!! Heheh :)

    ReplyDelete

REMEMBER ME...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com