Thursday, March 11, 2010

TELL ME (Part 2)

I walked into the outlet with my heart beating fast. Dup dap dup dap.
I saw few ladies inside there at the handbag area.
Dalam hati "mintak-mintakla xde org beli lagi"

I smiled. It was still there. Smiling at me. Talking to me. Owh! Hatiku berbunga-bunga!!
I gave a love wink to my hubby. He laughed. I saw him took out some cash from his wallet.

I didn't grab it right away. My eyes were distracted by few more raspberry color handbags. There were at the other side which i didn't see them the other day.
"Eh, mcm-mcm design lagi la Kidd".
But it turned out that non of them won my heart. Hubby agreed too. He said the previous one that i die die like it, absolutely perfecto and meant for me.

The moment i turned back, mulutku terlopong, mataku buntang, it's not there anymore!!! i made 360 degrees turning and i saw.. it was hold by a Chinese lady in front of the cashier counter. Dia tengah belek-belek that bag with his son. I came nearer;

Chinese Lady: Should i take it? leng oh!!
Chinese lady's son: "Just take it mom!! You couldn't find it in any other outlet in Malaysia"
Me: No!!!!!! itu i punya la Aunty. U find something else, plis!!! (i jerit dalam hati)
Chinese Lady: OK. I take it. (She smiled to the cashier girl)

I cried right away!!!! loudly!!! and Oman was crying too!!!

La, napa Oman nangis gak nih?? Owh! rupanya i termimpi. Ciss!!! :) Suspen sungguh. So, i fed him and we slept back.

Kekekekekekeke... i told everything about my dream to Kidd.
"Biasanya mimpi terbalik Bi. So, bag tu mesti ada lagi. Just call and ask them to reserve it for you. Tonight we pick it".
I x ikut cakap my hubby pon. Konon-kononnya, if the bag still there, itu tandanya i kena beli that bag. If it's not, maknanya i xde rezeki.

So yesterday, after work, we went to the outlet. Malas nak berdrama dah. The bag was no more there. daku pasrah!! buat muka rileks stepped out from that outlet.

Hubby: Bi ok?? Tula, org suruh book xmau.
Me: Ok je. Xpe. Ala, nanti mesti keluar design2 lagi best.

10 minutes later,

Hubby: Bi ok?? Diam je.
Me: XX!! nyesal giler!!!!!
Hubby: Dah agak dah.. hehehehe

Migraine attacked me the whole last night. Sebab xpat beli handbag itu kah? :P

Oman: Momma momma sekalian, ni moral of the story, kalau dah nak beli sangat sampai termimpi2 tu, beli je. Nanti jangan menyesal mcm momma Oman!! :)

21 comments:

  1. hahaha comel je mimpi u tu. siap menangis kuat kuat! haha. i think kan, mmg betol lah masa u mimpi tu, u nangis for real. pasaltu bising sgt, oman pon terjaga and ikut nangis! haha :P

    tu lah babe. kene guna pakai morale of the story u ni. kalau tak, sendirik rugiiii!

    ReplyDelete
  2. Alolo dear,

    Kesiannya.. X pa nk wat cemana? x da rezekilah tu (statement cuba pujuk u nih). Anyway, brand apa? Share lh..

    ReplyDelete
  3. Alolo,

    Kesiannya.. X pa, x de rezeki u (ayat cuba pujuk u nih) :). Anyway, share lh brand apa?

    ReplyDelete
  4. aduh.. lawak tul u ni. smpai termimpi2 dah. Sudah.. pasni once dah kenan apa2 tu go saja. jgn termimpi2 dua kali. hehe

    ReplyDelete
  5. kelakar la nurill... hehehehe... takpe, nurill... maksudnya, takde jodoh la tuh... akan datang jodoh yg lebih baik dan lebih menerujakan... aamiiinnn...

    ReplyDelete
  6. hurm...

    i takde ke dlm mimpi u?
    patutnya nya i ade
    i boleh sentap beg tuh dari aunty yg gila glamer tuh
    hahaha

    u might want to check other outlet?
    best sgt ke beg tuh?

    ReplyDelete
  7. Hihihi..comel la story ni, Mea. Tersenyum sorang2 I baca dpn PC nie. Nasib takde org perasan :P

    Sampai termimpi2 dia penangan handbag idaman. Hihi. Pasni mmg kena ikut cakap Oman la dear. kalau berkenan, GO FOR IT!! :)

    ReplyDelete
  8. Thara, i might be right.. ntah2 Oman terkejut dgr i nangis kan?? hahahha..
    Well, tulah. i dah kene ceramah dah dgn Encik suami. Lepas ni, harus firm with my decision. :)

    Che'Yan, tulah. Xde rezeki. It's BCBG dear. I adore the name. Harap nak beli selalu x patla. Bila dah tersuka, diambil orang pula. :)

    Azi, i puyn x sangka leh sampai mimpi u. Sebab mmg confuse je nak beli ke x..hehehe.. MMg dah x meant for me kot (hehe..nak sedapkan hati)

    Fidza, Aamin. Moga jodoh lepas ni lebih best!!!! :)

    Mel, i tunggu gak u dtg dalam mimpi i kan. Mesti makcik tu dengan rela hati bagi kat i bila u bagi jelingan maut u kat dia. :)
    Best sangat ke x tu subjective la u nak ckp.. but i like it, kidd too..:) I dah check at the gardens xde. x taula KLCC and pavi ade ke x. Huhu

    ReplyDelete
  9. Nadine, mea pun x caya leh mimpi2 tau. Bila terjaga dr mimpi masa Oman nangis tu.. i pun tersenyum sorang-sorang. Kelako betullah. Dah mcm angau dah ha. Hihi.

    ReplyDelete
  10. last sekali paling comel.
    serius macam betul2 je oman ni. :D

    ReplyDelete
  11. sebenarnye armi dah belikan.dia tengah sorok nak bagi surprise.

    ReplyDelete
  12. Shak, muka dia mcm tengah bagi nasehat betul2 kan? Hihihi. Pandai belakon Oman nih. :)

    Encik buih.. i rasa mcm nak aminkan comment u sejuta kali je. Inila yg i paling tunggu2! hehehehe :)

    ReplyDelete
  13. Alahai awak ni.. comel sungguh! mula2 baca igt betul2 jadi.. rupanya mimpi.. huu huu..
    Anyway wak, lain kali, kalau dah keluar kedai, still teringat2.. silakan lah pergi balik dan beli.. nnt migrain lagi kan susah.. heheh
    Tp mcm super romantic la kalau armi yg belikan tp die nak buat surprise.. mau termigrain awak skali lagi.. heheheh

    ReplyDelete
  14. haha..Nuurill time bc ur entry,I menjerit dlm hati..owwhh!!sebbok plak nyonya cina ni..suspen punye cite..mimpi aje!!kihkihkih..tp dear kalau dah termimpi tu parah dah tau!!
    I luv the part,ur fren wande-ful said she will help u to grab..huhuhu..commey..
    neway dear,nexttime dont hesitate!grab..Nadia paling pnatang bila shop',and the salespeson tu ckp.."ni lah piece!"..mmg prinsip last piece tu mmg dah disimpan utk aku..so amik aje..huhuhu...:)
    dah try other outlet?
    Anne,kalau En Armi dah beli.takde migrain dah Pn Nuurill..terus senyum smp ke telinge lah jwbnye..wadduhh!

    ReplyDelete
  15. Awakku, Confirm termigrain sekali lagi wak if Armi nak buat surprise.. hihihi. Xlehla nak bayangkan.
    "Bi, nak for you"..wahh!!! mau kene bedah appendix sekali saya pun boleh! hahaha :)

    Nadia, my friend aka diva gebu tu mmg very helpful. Sampai dalam mimpi pon dia nak tolong i. Hahaha.. I lap u melin! Encik Peah punya idea bahawasanya Armi nak buat surprise kat i tu mmgla boleh buat i senyum sampai telinga. Ucapan untuk Armi, "kid, buatla surprise kat bi!!!!".. :)

    ReplyDelete
  16. haa nuuriill..kan wani dh ckp dh bbeli aje..huhuu...sedihla pulak rasanya...cubalah cek kt outlet lain kot2 ada.. TM dh dpt bonus kan? kan? kan? hihiii...

    ReplyDelete
  17. X dapat pon lagi . Huhu. Ntah2 Nuurill mmg xpat tahun ni sebab baru. En Suami je la harapan nih. :)

    Nuurill dah check dekat outlet lain. Xde rezekilah kot. Xpelah, dia nak suruh Nuurill berjimat kot. Kekekeke

    ReplyDelete
  18. hhahhahaa..aku igt aku sorg je berperangai buruk mimpi2 sbb tak dpt beli henbeg,ko pon sama eh..ader geng..kes aku,best sket sbb en.suami akhirnya givap dan donatekan duit dia utk henbeg tuh!sbb aku siap ngingau2,tenung gambo beg tu kt website,pastu tny soklan"shud i buy?" dekat nk 300x..pastu bila dia ckp beli jer,henbeg tu da takder,merata outlet aku carik..last2 jumpa gak tptggl satu,trus en.suami kata,amik trus seblom dia jadik raksasa..hehehhe..anyway,lenkali beli trus kalo da suka..my advise,forgiven is easier than permission..hahahha...

    ReplyDelete
  19. Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

    ReplyDelete
  20. lawak sungguh entry nuurill. siap mimpi lagi tu.

    kan huspa dah ckp suh beli je entry yg lepas. haa..kan dah nyesal.

    ReplyDelete
  21. Hihi. Tula, mmg nyesal hari tu huspa.. tapi hari ni perasaan tu dah neutral dah. Redha yo lah nampaknya :)

    ReplyDelete

REMEMBER ME...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com