Wednesday, April 15, 2009

WEEKEND UPDATE

On Sunday Morning, dadda, momma, Oman, opah and TukBah went to Subang Parade, Subang Jaya. We planned to get another rattle to Oman. :) Why we chose Subang Parade? Because it's near, fav salon ada kat sini, and shoppers x pack compared to other biggie malls.

While dadda had his hair cut, the rest jalan-jalan in Parkson. My mum awal-awal dah widhraw her money sambil berkata "hari ni mama nak shopping kasuts". My abah macam biasa sengih ngan angkat kening, the coolest man on earth. Hihi. Me helped mama chose her shoes, my abah pulak, sembang-sembang dengan Oman. Dalam Parkson tu, shoes corner is side by side to cosmetics. So, akibatnya ialah, i telah terbought beberapa benda...they were good deals, so, tokleh blame diri sendiri jugak..bluek!! :P.

When hubby's done with his hair, he catched us in Parkson, joined my abah entertained Oman. Bagus sungguh suami-suami kami. :) Punya lama dok pilih-pilih, my mama bought only a pair of sandal. Oh bukan setakat di situ, rupanya she dah aimed to say hi to Primavera shop which located xjauh from Parkson inner entrance Gfloor tuh. Si Oman dah macam nak memulakan hek-hek. Me and hubby decided to let my mama and abah having their own quality time there. We three, meneruskan perjalanan ke Mothercare and bought Oman his pacifiers and cot rattle.
Then i fed Oman at Mother Room, 1 level above Mothercare, next to Celebrity Fitness. Boleh tahanla that room...cosy and ceria. Oman sampai tetido la :).

After that, we met my parents again. Mama telah berjaya menambah 2 pasang lagi from Primavera. Boleh tahan gak mama nih. :) We then had our lunch at Secret Recipe and before balik, me and my mama sempat dropped by at Cold Storage beli lauk basah sket. Sekali lagi suami-suami bertindak cemerlang menjaga Oman. And as reward, me belanja world class choc (Baskin Robin) kat my hubby (abahku x suka aiskrim :)).

Toys kami yang dibeli pada hari itu :p

Me and my hubby had a wedding dinner to attend at Dewa Perdana Felda that nite. Owh! For the first time, we both left Oman at home. Luckily my parents were there to look after Oman. Ikut hati mmg we wanted to bring Oman along. But baby's not really suitable to bring to formal event, right? Nanti Oman meragam, satu dewan dengar, xmolah kaco majlis gilang gemilang tu. So, I called my mama every 15 minutes to check on him. Kekeke..naik bosan ibuku. Everything ended around 11pm. It was such a nice wedding. Congratulations to Gel and Eza! Both of you're so match and beautiful. Semoga berbahagia sentiasa. Aamin

Dadda and Momma Oman. Gambar pengantin x sempat amik. :(

The next nite, we had makan sedap at Yuen's Steamboat Restaurant, Sunway. Pengantin baru were joining also. This time we brought Oman along. Little Man itu dok zzzzz dari awal sampaila dadda momma dia habis makan. Malu-malu lagi kot nak sembang-sembang dengan uncle2 and aunties TOTAL. :)

I noticed that my Little man now is so in love with his feet. hehe. Kadang-kadang tu dia dok stares kaki dia for minutes. Lepas tu, dok cuba angkat-angkat kaki dia. Came to my mind to buy for Oman socks/booties yang ada character and colorful so that it would me more interesting for him. I placed an order at LittleWhiz.com on Monday and this morning they reached here. They are Lamaze: Foot Finder & Wrist Rattle Set , Baby Bright Music CD, and My Dear: Mosquito Stand


Playing with them while listening to the CD. Musquito stand masih dalam kotak. :)

13 comments:

  1. hehe nice n cute sock n wrist rattle set Oman got, yeay!! i bet he loves them. tgk gamba yg last 3 tu..hmm asyekk sguh dia.:D suka izu tgk!

    ReplyDelete
  2. hihihi..hi aunty izu..yeah..oman loves them so much..hihi..hopefully lama la dia suka rattle tuh..kikiki

    ReplyDelete
  3. Awak.. imran pun ada the same lamaze socks and wristlets tuh.. tp it was a gift from my friend la.. ari tuh pakaikan kat imran die cam tak reti nak main... die lagi berminat dgn playgym die tuh.. huu huu..

    ReplyDelete
  4. Hihi terbalikla dgn Oman wak..Kitorang beli dia rattle for cot tu..xdiherannya :) kaki dia jugak dia belek...tapi skrg suka tendang-tendang la benda tu..hihi...kalau ok..xlama lg lehla beli playgym pulak kat dia..

    ReplyDelete
  5. hi dear :) glad that u've grab the Apr issue of GLAM :) i heart Syafinaz's punye FENDI from top-to-toe.sukeeeeeee!!cantik kn kn kn :D

    no prob dear,if u wanna link us.thanks in adv :D

    owh oman punya tight menggiurkn.i gerammmm.n dh pndai smiled!!sweet nyeeeee :D

    ReplyDelete
  6. Hi Anis..yeah! yeah! the last few pages pon i sukeee...gosh..those handbagss!!.. cantik jek model2 tu pakai..hihihi :)

    Oman mmg dah pandai senyum..pandai nangis pun ye... hahaha

    ReplyDelete
  7. byknyer toys oman...ni baru 2 bulan.. i rasa tak sampai umur oman 1 tahun dah penuh bilik ni.. hehehe

    ReplyDelete
  8. Hi Nurill,
    It's me Yah.Tahniah dah jadi mama to Roman Anaqhi :)
    jumpa blog nurill dr blog izu

    **Nuril's wife :D**

    ReplyDelete
  9. Hi Yah,
    TQ :)

    Yah pun congrats ek..dah ade sepasang prince and princess..cute sangat pulak tu...:)

    Nuurill try check blog yah. Tapi xde permission..*wink*wink* :)

    ReplyDelete
  10. Aunty Hajar and Aunty Azi boleh main-main ngan Oman nanti..Kalau nak tolong tambah koleksi lagi bagus..wakaakaka :)

    ReplyDelete
  11. Sebab oman dah bayk koleksi pakcik tak payahla tambah.

    ngeh ngeh

    ReplyDelete
  12. eh eh pakcik.. xbanyakla. X caya tanya momma ngan dadda kita ;P

    ReplyDelete

REMEMBER ME...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com