Saturday, April 23, 2011

LOVELY SATURDAY MORNING WITH OMAN


Good Saturday everyone,

Oh my! It's really feel good to have a break, spend as much as time with my Little Kidd, Oman like today. Even he was just did his drama berjujuran air mata wanted to follow his Dadda to on-site work (click click), he's now totally okay since i told him that i'm gonna fried cheese sausages with butter for his breakfast. Oh by the way, that's his current favourite bf menu almost every morning.

Dadda did buy Oman some books a few days ago and Oman explored them while waiting for his 'order'.


C for "Tar" (car)


F for "Fog" (frog)

Oman recognizes those words like 'car', 'frog', from the pictures not the Alphabet. Even he's now abled to sing the ABCs song from beginning to the end, Oman belum lagi kenal how they look like. Like A is A, or H is H. When i start to show him how, he instead asked me to draw cars or aeroplanes or he was the one who showed me how. It's not even look like any of them but i never fail to compliment his effort. He will get more excited and motivated. Xpe Oman, slowly slowly kan? It's about time. :)



OK siap!!!
"emmm.. cedapnye momma", kata Oman



suka beralih tempat pun iye Encik Oman ni. Hepp! nak kawen banyak ye? Siap kamu! :p

Okaylah dearies, nak siap2 gi kenduri ni. Encik Oman pun dah rengek2 ajak main. Dah kenyang!!

Till i write again, Enjoy your weekend! :)



-book Oman, bag vomvom Oman, Air 'tocong' Oman-

:)

xoxo,
.mommaholicSuri.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Home

14 comments:

  1. Hensemboy Oman...rambut dah panjang..auntie pun nak panjangkan rambut Harris like mushroom...

    ReplyDelete
  2. Hensem lah oman pg ni!!! :) rasa nk cubit2 jer pipi die!!! :) oman nk g dating ke??? hehehe

    suka tgk bdk2 pakai bj putih.suci n murni gitu!!!:).hehehe

    ReplyDelete
  3. same like Adam..suka cheese sosej..not only bfast,dinner pun mintak..aiyark!!

    beg Oman commey!;)semua red color..!

    ReplyDelete
  4. Little Bluebird:
    Harris kalau rambut panjang pun mesti hensem boy jugak. Now pun dah hensem! :) TQ dear.

    Neena:
    TQ dear. Owh budak kecikkan mmg la sangat look smart in white tau. Tapi kan, kalau xlama lepas tu semua kuah tumpah atas baju, geram lak rasa. ahahahaha

    Nadia:
    Owh.. leh gang la diorang ni!!! Oman start suka sosej kan you, masa i intro dia dengan 1901 nyer plain sosej. Mak datuk sukanya dia terus sampai skrg!! Adam suka makan sosej for Dinner jugak? hihi senangla mommy, gorengkan aje. :)

    ReplyDelete
  5. hehe cute Oman! Enjoy ur weekend with your love ones, dear!;)

    ReplyDelete
  6. Eeee....cedapnya. Nak cikit boleh?

    ReplyDelete
  7. oman is so handsome and awesome ! can i adopt him?

    mesti dia ckp takknooook !

    haha

    ReplyDelete
  8. oh berdua duaan dgn oman yeee ngeh ngeh.. best nyerrr suke suke hehehe.. have a lovely day ok :) wekend mmg best!

    ReplyDelete
  9. aduuhaaiii rajennyela nuurill pakaikan oman baju kaler putih. kalo jannah nan ado la....maleh nak kelola sental menyental kot tetumpah dengan sos ke aiskrim ke...hihihih

    ReplyDelete
  10. Izu: TQ Izu!! How's weekend with the member in the family. Mesti meriah rumah! :)

    Wawa: memang sedap! I pun tumpang sekaki. Hahaha

    Mel: Sekarang dia dah agak friendly sikit. TAPI, dengan lelaki jer. So, dia akan masih cakap tanok kat you jugak. Ahaks :)

    ReplyDelete
  11. K.Nana: Weekend mmg best! Dapat duduk rumah seharian mmg best! Apetahlagi dengan En. Oman tu. hihihih :)

    Jannah: momma Oman x rajin Jannah. Tapi kene paksa. Adoyai!!! :)

    ReplyDelete
  12. I guess the kids at this age mmg suka sausages kot. Faaz pun suka sgt sausages. Tp dia suka yg steam sajork. First time we introduced sausages to him masa dine kat Chilli's. Since then, menu dia kalau pegi sana hot diggidy je. 1901 punye pun dia suka. so kalau at home, kalau prepare sausage dia mmg kena steam je la :)

    I mmg kagum tgk oman makan pakai shirt putih tu. nmpk tertib n tak comot pun. mmglah layak pakai white slalu. good job Mea! pandai train Oman. Faaz kalau pakai putih mmg confirm kena sarung bip!

    ReplyDelete
  13. Steam lagi best kan!! Oman kalau steam pun dia ok. Macam yg 1901 punya tuh. Mmg habis licin Oman layan. :) And Steam lagi healthy kan? Bagusla Faaz nih. Suka healthy food. :)

    Kekekekekeke.. Oman nak kata tertib sungguh tu xla you. Dia mmg kira pembersih. Tiap kali lepas makan, mesti dia nak kita lap mulur dia. Kalau lambat, dia akan amik lengan baju atas kolar baju dia untuk lap. HAHAHAHA. Masa tu mmg nak pengsanla momma dia. :P

    ReplyDelete
  14. aaaaa u!!! rambut oman lawa. unik! i like! ^_^ lisa pun ada buku mcm tu tp '123'. Mula nak beli 'ABC' tp tgk kt dlm gmbr frog sebesar alam! terus ku campak buku tu. haha!!! :D i takut katak... ^_^

    ReplyDelete

REMEMBER ME...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com