Wednesday, August 11, 2010

TWINKLE-TWINKLE LITTLE STAR (versi Oman)

Only The Little Man named Oman knows the language and meaning :P


video

The lyrics are very simple.

"Ta di Ta di Ta di da"
"Ta di Ta di Ta di da"
Ulang sampai habes (hahahahahha)


Oman's turned 18th month yesterday. Happy 18th month old darling!!!!! Dadda and Momma love you so much! :)


video

Favorite Oman. Kalau x reti letak, jawab nyer campak je. Senang citer :P


xoxo,
-mommaholicSuri-

24 comments:

  1. happy 18mnths old Oman dearie ;)

    dear, u post the video ek? cant open from my offce, shud check it out at home..;)
    yet, I dah dgr Oman sing twinkle lil star..mmg sgt cute k!
    me and my hubby sgt kagum ngan Oman yg pandai nyanyi..
    suara serak2 basak plak tu..cekci u ;)

    neway,semua bdak mmg suka campak barang..geram kan..

    ReplyDelete
  2. oman!!!!!!!!!!!...

    kamu sgt kiut.......

    auntie sgt geram.......

    muah.. muah....

    ReplyDelete
  3. Hihi, TQ Aunt Nadia.

    Aah video tu i captured last night. Suka hati dia je tau buat lyric sendiri. Hahaha.. Yang ni mmg 100% lyric dia you. I ajar sebelum ni semua dia x pakai. wakakakaka.
    I xtau Oman dapat suara serak from who. Dulu ingatkan sebab sakit tekak ke hape.. rupanya mmg suara dia sebab dari kecik suara dia dah serak-serak. hahaha

    aah tula.. main campak je tau.. sabo jekla. Tu yang hp kesayangan i pun dia main campak je. Haha.

    *************

    Auntie, momma Oman geram dekat sumayyah jugak. Sebab Sumayyah penuh drama. Chomel bangat sih. Hahahaha

    ReplyDelete
  4. happy 18 months old oman chan :). sungguh cute anak bujang nuril ni nyanyi lagu twinkle twinkle little star. even lyric sendiri tp ada melodinya. kagum!

    part campak tu sama la cam hadif. hahahaha. berusaha bersungguh2 dulu, kalau tak berjaya campak je. baru puas hati.

    ReplyDelete
  5. TQ Aunt Dyana :)

    Che' Dee, itula lagu favourite dia sekarang. Kalau kita buat x tau je kan, panjang betul dia keep nyanyi and nyanyi. Hahahaha. Agaknya Oman ingat melodi sebab hari-hari momma duk nyanyi kat dia. Versi momma x best.. so, dia buat versi sendiri :P

    betul betul.. samala Hadif ngan Oman ni. Mula-mula beria try.. lepas tu dah fed up, campak sesuka hati. hahaha

    ReplyDelete
  6. Oman Comel!!!!

    Pasni boleh la Aariz tiru lyric oman tu... Hahaha...

    Nway Happy 18months Oman! Rambut Oman dah panjang balik lah... Momma bagi kerat for rambut raya tak ni??? Hahaha... ;P

    ReplyDelete
  7. alahai cutenya oman... ada bakat menyanyi ni nuurill .. lirik lain cerita, to obviously tak tone deaf si hensem ni (^_^)

    ReplyDelete
  8. omg comels gilaaaaaaa ok! hahaha. ta di ta di ta di taaa! dah mcm lagu hindustan pulak, with a touch of english! hahaha :P

    eh whats that on the tray? batteries kah? haha. aydein pon suka main batteries. pastu campak rata2 :P oh and he now knows where to put the phone too now! tapi belom boleh ckp "HALO?" like oman did. haha :P

    ps : oman panggil papa ke dadda?

    ReplyDelete
  9. Zura, TQ for the wish.
    Anak-anak sekalian, sila tiru lyric Oman. Nuurill rasa Aariz mungkin faham apelah makna lyric Oman tuh. hahaha.. :)
    Hihi.. rambut Oman maybe akan diikat semula.. atau dilepaskan begitu sahaja. Dadda and momma Oman suka rambut Oman panjang. Tett! :)

    ****

    Muahahahaha... Hada, baby memang semua ada bakat nyanyi la Nuurill rasa. Semua guna bahasa sendiri. X lama lagi mesti Icha pulak. :)

    ReplyDelete
  10. Hehehehe... yes dear. Those are batteries. Oman memang pantang nampak battery ok. And he knows how to take them out from all the remotes ada kat rumah i tu. :P Aydein pun sama ek? leh geng ngan Oman la. Hahaha

    u, Papa to refers to his Grandpapa. Agaknya Grandpapa panjang sangat kot. Dia shortformkan jadi papa. kekekeke :)

    ReplyDelete
  11. happy 18 months old my dear oman..

    may u grow like a champion!!!

    tapi tak dpt tgk oman nyanyi lg la..kena block..uhuk2

    ReplyDelete
  12. Cute sgt nyanyi Ta Di Ta tu..tk pe pelat is comel at least tone dia aunty phm la tu lagu Twinkle Twinkle Little Star..hihi..

    Iris lg pelat dpd Oman tau...klu kte nyanyi Twinkle, dia pn nk nyanyi jgk..tk smpt nk amek video je..hihi..

    ReplyDelete
  13. Alalala...cutenya. Jom nanyi sama-sama.

    ReplyDelete
  14. Alah.. sy pun tokle bukak sbb tgh on office server.. nnt blk tgk.. but anyway, itulah.. sy pun perasan the husky voice yg oman ada.. sure bila besar2 nnt menggoda suaranya.. hahaha..
    lepas ni oman boleh la nyanyi ngan imran sbb imran pun buat lirik sendiri nyanyi twinkle2 & ABC.. oh btw, hari ni imran asyik panggil oman aje maid saya ckp.. teringat kat oman kot.. hahahha

    ReplyDelete
  15. hihihi..sengeh2 tengok oman nyanyi lagu twinkle2 litle star tu....
    bukan senang ooo oman cipta lirik ...ngee~ (^^,)

    http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2010/08/jumpa-bayi-kat-surau.html

    ReplyDelete
  16. OMG, so cute!! I am amazed how he can still follow the rhythm yg betul with that lyrics! :)

    Brilliant la Oman! :) Faaz tak reti nyanyi full twinkle2 little star. Dia tau nak sampuk the last word of each sentence je. So org hanya bleh dgr "star" "are" "high" "sky". hahaha!

    Telefon youu sama cam telefon kat our house. Faaz pun suka sgt tekan2 la buat mcm call la, bila dh bosan n takleh letak...pang! suka hati dia campak. Bkn atas meja yer, atas lantai terus..huhu :|

    A'ah betul kata Zura, rambut Oman dh panjang! skejap je kan you? Mesti you happy bangat..he looks even cuter with the curls :)

    Happy 18 months Oman. Momma kish Oman for me k ;)

    ReplyDelete
  17. TQ Aunt Melin.
    u bayangkan je i nyanyi cemana. Oman mewarisi bakat i. Teett! :P.

    **********

    Awww.. mesti comel Iris nyanyi dengan pelat2 dia tu kan Izu!! hehe. Leh bayangkan. Pastu bergabung pulak dengan akak nyer Zahin yg mesti dah hafal dah lagu tu. hahaha. :)
    Nanti ada chance itu record tau!! :)

    ReplyDelete
  18. Aunty wawa, Oman nak duet dengan Kak Ananna boleh? :)

    ****

    Hahahaha.. Teringat saya wak, Oman jerit2 depan Imran. Terkejut kawan tu. Saya rasa Oman nak cepat mesra, dia kene jerit kat kawan2 dia. Sabo jela. :)
    Saya suka Imran calling calling awak "mommy?". so manja ok suara Imran. Mommy dia xleh hilang depan mata dia. Haha. Next time Oman meets Imran, diorang kene nyanyi sama-sama. Agak-agak, berjaya x? takut masing-masing lebih suka turun naik bukit je. haha

    ReplyDelete
  19. Cikkumbang, rara Oman boleh try masuk rancangan keynote kat ASTRO tu la kan. hihihi :)

    ********

    Owh TQ Aunt Nadine. u, i pun x tau cemanala dia boleh reka sendiri lirik dengan melodi tu. Sebab i bukan nyanyi kat dia satu lagu tu je.. banyak lagu, tapi Twinkle2 yang tepilih. Hahaha. :)
    Before this, Oman pun kalau i nyanyi dia sambung kat hujung2 tu je. 2,3 hari baru ni je dia dapat melodi and lirik tu. X saba nak tunggu next lagu and lirik dia. haha!

    :)Samala Faaz ngan Oman you. Tu hp rumah, kalau hp i.. aduh!!!!!

    Nadine, skrg rambut depan Oman dah panjang masuk mata. Macam dah start nak kene ikat je nih! hihi. TQ dear :)

    ReplyDelete
  20. alala....cutenyer Oman chan ni....

    Nurill....layankan jer la oman nyanyi dgn lirik die...biarkan die dgn dunianya.hahaha.irra gerenti lps ni...bile nurill nyanyi balik lgu tu dpn oman...die msti yg ajarkan nurill lak ngn versi die.hehehehe.msti gelak punyerla.die lak yg jd cekguu.sama aper yg esya buat skrg ni.asek kite jer yg salah...die jer yg btul.hahahaha.aper yg penting...seronokla tgk anak2 kite ni.hehehe.

    Oman curly pn xper blkg xpanjang....esya ni kalu blkg panjang...huhu...maunyer mengerbang.kena kasi potong jgk.

    ReplyDelete
  21. yup...Oman ta mo masuk coz kasik chance je kat diowng suma tu menang...kalo Oman masuk diowng cuak nnt..hihi...

    kak nurill bole la join contest nie...
    "CUTIEST Stripe & Line Contest" ....cik kumbang nak join xbole ..coz ta ada baby ag plus still single...uhuk3..=p

    kalo kak nurill join kompom menang...coz Oman chan la paling encem...wink3~

    p/s:kan ada gambar Oman pakai baju belang2 tu...=)

    ReplyDelete
  22. Hehehehe.. ade ade je tau Cik Kumbang ni. Momma Oman x ready lagi la nak bagi Oman masuk apa-apa contest pun. hihi. Tapi kot-kot ade rezeki sok :P.. momma Oman lah manager nyer.. wah!!!

    Hahahaa. ngarutje kan i ni. Anyway, thanks yer Cik Kumbang :)

    ReplyDelete
  23. you update this entry ke?

    the last time tak nampak pon yang ade jot2 tuh?

    wah...sonok gila oman...!
    cm best la umah u kat perak..
    i loike !!!
    nak itut oman tgk jotttttt

    ReplyDelete
  24. Babe, you sebenarnya nak komen untuk entry yang mana ni? hehe.

    Aahla, mestila i yang tulis.. sapa lagi kan. Takkan abang K pulak :P

    Eh you, nanti u gi la honeymoon pulau pangkor ke kan, dah dekat dah ngan umah i too.. leh jumpa jot. Hahaha

    ReplyDelete

REMEMBER ME...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com