Thursday, August 5, 2010

OH MY HECTIC DAYS!!

Dulu kan, sebelum ada Oman kan, our parents kan, selalu mumbling-mumbling macam ni kat kitorang;
"you all ni ada rumah untuk tido je kan?? x reti duduk diam tau!"
:P

Now...For Encik suami, not much change. He still have his own sweet time to join badminton and Futsal on Thursday and Friday night every week since Oman day 1. I don't mind that at all cause i used to be an active person too. I know he would fall sick if he didn't play them :P Mulalah kaki lenguhla, badan x sedapla.. Hehe.

Encik suami is now moving forward with his side business, fotofanartic which make his days busier than ever. Every Tuesday night is a WAJIB day for him to have fanartican meeting. So, 3 malam dalam seminggu dah confirm-confirm Momma ngan Oman full time kat rumah berdua je. I try my best to be Oman's Dadda and Momma during that time.

What about me?... Hihi
Actually dari awal-awal masa Oman dulu, my hubby memang very supportive, very understanding, very encouraging if i would like to have my activities back. But me being a new momma, i x sampai hati nak tinggal Oman berdua je ngan Dadda dia tau malam-malam. Dahla sometimes i fly abroad sampai seminggu tinggal diorang because of work kan. So, i choose to put that low.. walau pun dalam hati meronta-ronta ok!! :)

Lately, I started to feel that my lifestyle before having Oman is now back.

Cuba tengok je this week;

Last Saturday to Monday.
I was fully occupied being an Art Director (sendiri bagi nama jawatan :p) under FotoFanartic team opening a photography studio booth at MMU 11'th Convocation, Cyberjaya. Tell you, letih x hengat!!! but it were very very very interesting experiences and moments we had. Alhamdulillah, syukur di atas Rezeki dilimpahkanNya, for first timer, the responses we received were unexpectedly overwhelming. Awesome!!
To hubby, thank you for employing me. Awak ni boss yang baikla! :)

Welcome to A-01 Booth.

Kerja saya sebenarnya adalah betul2kan tudung pelanggan, betul-betulkan rambut, betul2kan robe, tunjuk cara pegang sijil yg betul, betul2kan topi diorang, dan paling Art sekali, bila time white studio, bagi cadangan cemana diorang nak buat gaya depan camera. Best tau!!

"adik beradik? suami isteri? teman rapat? couple? mereka adalah semuanya..."
I really love that caption which is wrote by Azmi in his facebook.
Yes we are!! hehe
Azmi is orang kuat marketing kami. He's also our back-stage photographer. I kidnap gambar2 ni from his fb. :)

Pergh.. Gaya 10 la bang!!. :P
Ni la Encik suami atau Kidd atau Dadda Oman merangkap main photographer. The handsome guy pakai baju puith tu adik ipar saya, Amri.

Fanartican Team. Totally rocks!! :)

Hihi.. dulu masa kecik takut gilerrrr dengan A&W bear tu tau.
Ni baru ada can i nak peluk!! :)

Penat but happy after work. Now nak gi jumpa boyfriend no. 2. :P
(Mel, TQ for this scarft. Sorang student MMU minat giler kat scarft ni..:))


Where's Oman?? Oman's under Nanny's keeping during Saturday and Sunday. Gosh, it took a lot of emotionality strength to not to be with him on weekend tau. Huhu. Asyek teringat kat dia je. Tapi Alhamdulillah, Oman was totally fine. Makan banyak, main banyak, bully Nanny and Aunty dia. When i heard the good progress of him there, senangla sikit hati nak beraktiviti kan :) Bila sampai rumah at night, ape lagi, dia bully momma and dadda pulak!! Yeah, he missed us so much. Awwwww....


Tuesday and Wednesday.
I got ping-pong tournament on both days after working hour. Sumpah x terror tapi disebabkan xde wakil kaum wanita from my department yg boleh main for our unit, i made myself available. Encik suami pun okay je. Dia siap ajar training lagi kat Clubhouse.. tapi, i tetap kalah. HAHAHAHA. eh, he, but yesterday i won tau main double mix. First time dalam sejarah. Kalau ade diary ni dah lama tulis besar-besar kaler merah menyala. :) Game finished at 8.00pm like that. I reached home pun dah about 9.00 pm macam tu. Dadda dah siap bagi Oman makan. Good job, dadda. Owh owh.. yesterday, i sempat belikan CD Barney 1,2,3 for my Little Man tau. Nadia, Oman pun dah mula suka Barney. Hihi. Tapi dia asyik sebut Bebi.. je. Hahaha.
So, after i refresh my self, three of us layanla CD Barney tu. Sonok tengok Oman joget joget :)


Thursday/ Tonight
Dadda is going to have his Fanartican Follow-up Meeting tonight at his Studio. Momma pulak ade Netball dengan Aunty Nadia and Aunty Hana. I do not know whether i'm gonna have chance to really play netball or not cause Dadda xde nak layan Oman.. Most possibly Oman musti nak i entertain him nanti. tapi xpe. Semangat nak pegi jugak tengok netball tetap membara. Akan ku bawa anak bujang ku itu bersama-sama. Hehehehe. Adam ngan Oman please jangan malu-malu nak main sama-sama kay. Mommies wanna get sweat tonite!! :)


Friday/Tomorrow
Alamak, ade ping-pong lagi after work. Huhu... Hopefully game will be the fastest. Dadda kene attend Oman sorang-sorang lagi. Seb baik ping-pong will be ended this week. Next week, xdela hari-hari balik lambat. :)


Coming Saturday/Sunday
Yeyeyeey!!!!! Hari duduk rumah sedunia. My mil dengan sportingnya bagi pinjam her maid to help me cleaning our house. Nak buat whole floors nyer spring cleaning. I plan to wash all the curtains too. Senang puasa nanti xyah dah nak pikir. :)
Xlupa juga, I have to look after Oman most of the time cause dadda wanna concentrate to his editing of convo's picas. We promised our customer 2-3 weeks delivery time. GO Dadda!!! :)


Fuhhhhhhhhh... next, i'm going to comit to aerobic and gymnasium. Moga-moga i mampula nak handle my activities without terkurang walau sedikit pun perhatian to my hubby and son. Oman boleh join momma bersenam kay. :)

Encik Little Man yang kejap-kejap slim kejap-kejap tembam :P

with Botol air baru kesayangannya


Ok peeps, Ramadhan is just around the corner. Me, hubby and Oman would like to wish every Muslim in the world a very blessed Ramadhan. Moga amalan dan Ibadah kita semua dipertingkatkan dan dirahmati selalu. Aamin. Selamat berpuasa semua!!

p/s: Yeyeyeyeye.. 1st weekend Ramadhan balik Sitiawan. Oman and dadda (momma lagila) dah rindu sangat-sangat nak jumpa Tukbah and Opah. Nak berbuka bersama-sama. Moga dipanjangkan usia kami untuk menimatinya. Aamin! :)

25 comments:

  1. momma tetap maintain the cutest..ngeee~ =p

    http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2010/08/yang-mana-satupilihan-kalbu.html

    ReplyDelete
  2. nuurill,, u looking gud in that scarf style tau..
    semlm i pon bru draft entry utk tudung sangkut2 camtu..
    arini nmpk u upload gmba pkai tudung sangkut2 tu jugak..hehe
    tulaa,, what a coincidence kan?
    tp i sgt invi ngn cara u pakai,,kemas jer..
    i pakai dh mcm semak ok..hehe

    ReplyDelete
  3. i kagum dengan both of you..entrepreneur muda, consistent ok..i'm watching and pray from far

    ReplyDelete
  4. Seronok habis I tgk A&W bear tu kena peluk dgn U..hahaha.

    U look fab!

    ReplyDelete
  5. Oh..salam ramadhan to U too babe.

    ReplyDelete
  6. memang ternanti nanti entri nuurill bukak booth kat mmu tu... tgk gamabr sekeping je kat profile nuurill dlm fb ni... bizi bodi kan fidza? nak tu cite dan tengok gambar... hahahahha... cam tengok soap opera bersiri pulak... hehehehe..

    yup nurill, nampak sangat sweet dgn tudung itu... thumbs up bebeh...

    ReplyDelete
  7. Cik Kumbang, Tq for the compliment walaupun awak x tengok lagi betapa "cute" nyer i di alam reality. Jangan u tergezut sudah. Hahahahaha.

    By the way. I semalam jengok blog u. X abih khatam lagi. nanti i singgah lagi k. hehehehe :)

    ReplyDelete
  8. Asycha, i jengok blog u malam tadi? bila nak buat entry tu?? cepat buat!! hehehehe :) i pakai macam tu main hamtam keromo saja u. Pernah tengok cara orang pakai sekali, then itulah first time try :P. TQ for the compliment. Eh, i tgk u pakai scarf pun sangat ok la you. X semak-semak pun. hehe. Mesti collection scarf you dah menimbun-nimbun kan sekarang. :)

    ReplyDelete
  9. Owh Nurman, TQ for your kind prayers. i suka tolong-tolong Armi cause he is so into that. Moga-moga rezeki kami murah. Aamin. Doa i, moga u and family aman damai, bahagia and dimurahkan rezeki juga. Aamin.

    Wawa, mula-mula i x peluk tau. Rasa macam dia tu lelaki bukan muhrim pulak. hahahahaha. Tapi ade sorang budak tu cakap.. jgn risau kak, dalam ni pompuan.. terus i pelok dia kuat-luat.. wakakakaakka...
    Salam Ramadhan too, Wawa. Ananna puasa x tahun ni? hehehehe. Mesti comei gelagat Ananna puasa tau. Can't wait for you to share :)

    ReplyDelete
  10. Hihi.. Fidza, xde maknenye bizi bodi.. Kalau Nuurill pun ternanti-nanti mommy blogger update aktiviti dia tau. :) Baru baca entry Mayyah gosok gigi. Sampai sekarang tersenyum sorang-sorang tau. :)
    TQ dear. Nuurill selalu browse gambo2 Fidza post kat blog..sebab inner tudung Fidza banyak giler weh. Comei2. hehe. Lagi satu suka tegok pompuan vouge yg jadi watermark Fidza tu. hahahaha

    ReplyDelete
  11. wah dear..caiyyok!sungguh padat jadual pn nuurill!
    btw,its really a gud start last nite kan..
    Oman and Adam pun baru nak kenal,hopefully lama2 boleh get along..tk gaduh2 lagik!Sian Oman kena buli dgn Abg Adam..
    tell u Adam was total flat..this morning hntr nrsy, mata tak boleh bukak!kekeke ;)

    I pun nmpk ramai org pakai tudong mcm Nuurill tu..cantek u pkai dear..n ranggi!
    dulu2 I selalu dress mcm u jgak. lately ni bila bnyk lemak, I malu lah dah nak pkai shirt mcm tu..hehhee..hopefully nanti kita bersukan boleh trun bailk lemak2 kat part2 yg tak sepatutnye!

    owh, tanya Armi ada keje kosong lagik tak, I nk buat part time job ..tukang angkut2 camera n payung2 tu pun tak pe..;)

    neway happy fasting..
    semoaga kitasemua diberkati di bulan mulia ni..Amin
    happy spring cleaning!

    ReplyDelete
  12. hahaha.. Pagi tadi kan nadia, Bila Oman dah bangun, i tanya dia, "adam mana Oman?" dia cakap.. "Adam alik daaaahhh".. hahaha, dia ingat tau Adam u. I tanya mana Aunty and Uncle.. macam biasa dia cakap semua work. hehehe.. lama-lama Adam mesti kamceng ngan Oman nyer.. biasala berebut-rebut barang tu. Semasing nak rebut benda yang sama.. hahaha cute betol diorang baring-baring atas padang semalam taw!! :) KIta pun best, at least i walaupun dapat main kejap tapi peluh x hengat jugak. You lagi la best.. nanti kita gi main lagik ok.

    Oman balik semalam flat jugak.. punyala peluh2kan diorang semalam. haha. Kelakar tol. Xpasal-pasal Encik Harith pun peluh sama. :)

    Nadia, i lagi besar dari u tau.. T-shirt i dah xleh pakai.. tapi i pakai T-shirt hubby. Hahahaha. Tulah rahsianya. Semua long sleeve t-shirt i sekarang jadi baju inner. :P TQ for the compliment dear, i cuba2 je pakai macam tu. Tapi kalau time ada Oman harapan la sikit nak pakai macam tu.. asyik Oman tarik je nanti. haha.

    Okeh.. nanti i cakap kat Armi, kalau dapat lagi project convo mmg nak pakai ramai org sikit. Tapi u, kitorang ni kecil-kecilan yer.. xleh nak bayar riban2 kat u. hahaha

    Happy fasting too dear. Kene buat list nak beli barang sempena Ramadhan dah ni.. telur, sardin.. hahahaha

    ReplyDelete
  13. babe, haritu monday i pi MMU. my BIL graduated haritu. dok tengok2 carik2 u jugak. tapi tak nampak pon! siap pi studio, carik u, tak jumpa! baru ingat nak mintak discount! last2 pi studio lain. sobs sobs. anyways, glad to know fotofanartic's doing good! harap2 berjaya mcm CandidSyndrome lah hendaknye ye! masa tu bole hire ur husband punye team for aydein's wedding! :P (angan angan tinggi tak ingat! :P)

    happy ramadhan! ;)

    ReplyDelete
  14. Thara, your brother took his pic dekat YS Studio ke? YS memang taiko kat sana. Diorang ade banyak studio.:)
    Kami ni kecil-kecilan je. Our studio dekat area booth2 tu. Betul2 sebelah A&W. :) Xpe xpe.. kita xde jodoh tahun ni. Mana tahu Aydein grad nanti kitorang pulak amik gamba dia kan? Jangankan kahwen je.. hahaha..

    Aamin Thara. CandidSyndrome tu idola FF tu. Kalaula boleh jadi macam CS. I cari u balik Thara sebab doakan kitorang. hehehehe. Aamin.

    TQ dear. Happr fasting too! :)

    ReplyDelete
  15. Babe,
    En HArith dah bg greenlite, kalau bulan pose diorang ajak main,kita g berdua je lah..
    baru boleh focus..
    skaliskala baru boleh bawak anak teruna tu yerk!
    hehehe ;)
    tp suka tgk diorang duk main bola..peluh smp basah baju kan..
    lama2 tu bolehla get along..I think kan sama2 boy,diorang ni kurang attract..buatnye Oman tu gal..mesti Adam suka..
    tp my hubby kata..bila bbgal tu kacau Oman..Adam pergi pukul plak bbgal tu..
    taiko betol Adam ni u!

    owh yea..jangan tak tahu,boleh addicted tgk cd barney tu tau..my hubby siap hafal semua lagu2 dlm tu..all the cd..I kena blajar ngan dia tau!
    u beli yg up and down cd pun best, but 123 is good choice..one of our fave!lagu2 dia best..special I like when baby bop sing for no 3..
    time ni we all akan dance together,sgt enjoy!!

    ReplyDelete
  16. Whoaa bz nye momma...hehe. Nway, mst seronok kn..Izu pon tingin nk aktif mcm Nuurill ni taw...tp apa kan daya masih blom mampu utk bbuat begitu..hehehe...Ur so lucky tau dear..! Oman n dadda pn sporting tu! :D

    Nway, congrats for ur business!! best nyer....mst masyuk kn! hihii...izu minat sgt photography, i hope i can be a photographer as well.;p tp tue la nk learn or even practice pon tk smpt...so skrg hanya mampu buat angan2 mat jenin je la...:D

    Tk care..happy cleaning..izu pn sama la, sblom puasa ni kn..igt nk all out kms. hee..

    ReplyDelete
  17. Gaya armi lentok badan tuh mmg 10 wak.. hahaha.. teringat gaay2 masa die amik wedding pictures & birthday imran.. heheh
    Mesti ada adik2 baru convo tuh tersangkut kat abg photographer yg ahem handsome tuh.. hahahha.. jgn perasan yek armi :p
    Patut kena update sunday activity tuh jd activity imran and oman lari2 kat porch rumah awak naik turun bukit.. while mama diorg sibuk bergossip.. we should do it again lepas raya nnt wak :)

    ReplyDelete
  18. Hahahaha.. Nadia, Harith hafal semua lagu2 dalam Cd Barney? OMG.. i rasa x lama lagi armi pun akan hafallah, sebab time i buat house chores budak bdua tu dok layan Barney walaupun Oman kdg2 tu buat muka boring dia. Hahahaha. I suka Baby Bop jugak. So cute.. semua benda baby bob excited. hahahaha..

    ***

    Izu kita dah active la tu Izu. Melayan 2 anak gadis yang tengah banyak kerenah kan. hehe. Kalau Nuurill ade 2nd baby xtaula cemana. Rasa semua activities tu kene divert ke activiti melayan anak-anak pulak. hehe..

    Nuurill tau Izu suka photography. Nuurill ikut mood. Kalau gamba cantik baru suka, kalau x, x suka.. wakakakaka.. boley x? Tapi lately ni dah jatuh chenta dengan whiteroom la.. Macam best giler shoot gambar whiteroom. :)

    TQ Izu. Happy Cleaning :) Zanin ngan Iris mesti rajin tolong nih. hih

    ReplyDelete
  19. Muahahahaha...

    kembang kempis hidung Armi wak kalau dia baca nih. Dahla awak ke farihan puji dia kurus sekarang. Eksen kemain ngan saya. Menci tau! hahahha

    Tula kan, punyala diorang berlari terkedek-kedek dua-dua tu turun nail turun naik bukit kat proch tu. hahahaha.. Oman sedey pulak tu masa Imran nak balik.. hahaha .. lawak la diorang ni. Saya rasa lama sikit Imran kawan dengan Oman, Imran dah Imune kalau orang cakap kuat2 or jerit2 depan dia wak..Sebab oman skrg suka tol menjerit tau. Haish! :)
    Yesss wak!! we should do it again and again. Biar Oman ngan Imran boleh lebih get along.. and kita semua leh gossip2 lagi. Hahahaha

    ReplyDelete
  20. I agree with the comment above. You look fab in that scarf, babe ;)

    Wah, makin kencang biz Armi. Good, good. Armi, you are soooo lucky to have a supportive wife like Mea. wpun tak ambil gambar, bleh kira org kuat fanartics gak nie. :)

    bestlah the white studio photos tu. kalau ade budget lebih nnti we hire guys lah for a session. tp mea sila jadi art director time tu plisss sbb i camera shy, sgt kayu :P

    ReplyDelete
  21. Owh Nadine, Tq dear.

    hehe, i suka je tolong Armi wat wat keje outdoor dia, u. Dah dilatih dari 8 tahun yg lalu. :p Tunggula Oman dah besar sket nanti. Kitorang latih dia jugak. Hahah. Aamin u, biz Armi just started to grow , hopefully berkembang majula. :)

    Eh mehla you. Amik gamba family u, Fadzil and Faaz. Musti chumel. Hihi. I boleh je nak direct. U xleh malu-malu tau kalau i suh u buat aksi romantis ke.. wahahaha

    ReplyDelete
  22. comel la gambo nuuril ngan husband tuh.. :)..sweet couple

    ReplyDelete
  23. jelesnya...dia pakai tudung apa pun mesti nampak cun je...


    kalau kite pakai mesti xjadi2! tension! hahahaha

    pastu anak tudung semua jdi bolat je..yg nurrill punya elok jaa bujur gitu... :D any tips?hohoo

    ReplyDelete
  24. wahai alena, kalau i pakai yg lycra tu, confirm bulat jugak.. kekeke..
    Actually ade 2 jenis inner if i'm not mistaken. 1) cotton lycra 2) cotton x lycra (ixtau nama dia apa). haha. Yang lycra mmg ikut bentuk muka and kepala. So, susahla sket nak bujur. makanya kalau i pakai lycra, i akan serahkan kepada takdir. wahahaha. Yang penting kene pakai kemas2.. trust me, lama-lama mesti i akan rasa ok. :)
    Kalau inner yg x lycra pulak, u can tetas sket dekat jahitan belah belakang inner tu and sambil tu bujurkan anak tudung tu. Up to the extend yang u rasa selesa, dah.. jangan tetas lagi, kang linlak jadinya.. hehehehehe.
    Sekian sahaja tips dari cikgu Nuurill :P
    oh btw, tq for your compliment dear :)

    ReplyDelete

REMEMBER ME...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com