Thursday, May 27, 2010

NEW ARRIVALS



All this while, I was thinking that I'd an issue with astigmatism.

Sebelum
*********
I’m having difficulty to read any writings as example the signboard with back lights such in the airport or along the highway. At a distance, my vision goes blurry. Hubby kept saying NO NO to me for driving at night particularly because I couldn’t differentiate which is front or backlight of the vehicles. Macam lampu kat tepi2 jalan tu kan, patut I Nampak 1 je.. instead I see 4 bayang2.. uish masalah problem nih!!

My hubby had few times suggested me to see an optometrist for advice. I jawab, OK, OK and OK sampailah dah 2 tahun I x pegi-pegi pon :p

Selepas
*******
Until 3 weeks ago, when my hubby went to Paris Miki, to change his eye glasses, barulah I took the guts to check my eyes disebabkan i'm no more comfortable menjegilkan mata tiap kali facing the vision problems.

Hasilnya, I bukannya astig but I rabun jauh! :P It’s +75 (left-eye) +100(right-eye).
It’s not that high like but the reading is there, kan?

So, I kenela pakai the glasses menunjukkan yang I have to accept the reality :p

Tadaa!!!

Us with the new arrivals.

and Yes!!........... I’m officially a myopic.


Penglihatan ku kini jelas dan nyata. Xperlu kerut-kerut dahi time membaca seperti dulu. yey!! :)

XOXO, mommaholicSuri :)

28 comments:

  1. waaaahhhh.... cumilnye momma oman pakai spek... makin sama la muka momma ngan muka dadda... hahahaha....

    ReplyDelete
  2. Haaaa...arituh nak ckp ngn kak marina pasal paris miki ler...

    sbb drg mmg carry designer spec

    armi sgt hensem..
    sib baik dah jadi husband u
    sib baik sgt tau...kalau tak...hahahahahha

    n urs not bad too!
    geng hot gosh sume dah pakai spek ok..
    take a good care of your 'jurulatih'

    hehe

    p/s: i dah tau kalau u diam jer kat tpt duduk u mesti u tgk amik self pictures tau...bukan nak ajak i!

    ReplyDelete
  3. Fidza, i like sebab Fidza cakap Nuurill cumil. Hahaha. Tapi kan, ade sorang budak kat opis Nuurill ckp Nuurill nampak macam makcik. wakakaka.. sabo jekla.. Budak tu yg kene pakai spek mata kot (ayat x puas hati..haha)

    Tula, sekarang pun mmg ramai yg igt Nuurill ni adik Armi. Irma yg adik Armi betul tu diorang igt wife Armi.. buley?.. hahaha.

    ReplyDelete
  4. K.Marina sugguh comel ok.
    Hari tu masa dia cari spec..dia nak yg budget budget.. sekali dia sebenarnya berkenan dengan ted Baker okeh!! boley x? hahaha

    Armi mesti kembang kempis kalau dia baca comment u ni tau. kemain lagi dia dipuji oleh Diva Gebus. Nasib baik u kata i punya not bad. Kalau u puji Armi je, harusla i xcakap dengan u next week selama 8 minit. Hahaha

    p/s: u nampak je kan?? ala, kasi la i can sikit.. i tgh gayat pakai spec nih.. hahahaha

    ReplyDelete
  5. i though ur astigmatism juga baca mula2 tu. rupanya idok la ye. hehe.

    betul la like ur friend ckp. bila pakai spec ni muka dah sama cam dadda oman. hehe.

    ReplyDelete
  6. AWakkkkkkkkk!
    omg.. terkejut sy tgk awak pakai specs.. yes.. it's very low still.. power sy masa sy form 4.. skang ni.. dah 425!!.. sama power dgn ikhwan.. kalau glasses hilang, blh pinjam2.. hehhee..
    Ever considering contact lense?

    ReplyDelete
  7. Che'Dee.. sampai skrg Nuurill still rasa Nuurill ni astig tau.. x pueh hati.. hahahaha...

    **

    Awakku, saya x pakai 24 jam wak. X biasa ok!.. hehehe.. And Yes, dapat free contact lenses hari tu.. cumanya ntah bilala nak try.. That day, the sales promoter tu nak beri tunjuk ajar, tapi masa tu nak cepat, so saya akan dtg balik kat sana untuk belajar.. :)

    kalau x reti jugak, Saya nak belajar dengan awak. Hihihi..

    Awakku, power awak dah 400++?,...awwwwwww.. adakah 10 tahun lagi power mata saya pun akan begitu?? JNEG! JENG! JENG!!

    hehehe

    ReplyDelete
  8. Armi dh ade geng! hihi..

    How is it feels you? Pelik tak first few days?

    ReplyDelete
  9. Nmpk sophisticated momma ni pakai spec. I like.. ! Oman kenal u tak ? Hihi

    ReplyDelete
  10. Nadine, yes it is dear. I feel like something framing my eyes.. tu yg asyik nak bukak je. haha.. Dah 3 hari pakai pun i masih x biasa. :P

    but i like my vision now. sgt clear!! :)

    ********

    Azie, Oman kenal i.. tapi pakcik comel tuh x habis-habis nak patahkan spec i.. hahaha..

    ReplyDelete
  11. alahaii nuurill, comelnya ;-)

    p/s : keluarga yg cumil2

    ReplyDelete
  12. Babe..beli yg spec yang tahan dari kena patah dek Oman. Sebab Ananna masa kecik suka sgt amik spec I n patahkan..

    I kat opis pakai contact sbb sumer ckp I makcik tua..tensi.

    Later-later I posting gambar Ananna bercermin mata ye..

    ReplyDelete
  13. Wow, u look cute!;) tp mst rasa brt je kn kt hdg sbb 1st time pki..cam izu, bler pki contact lense rse wahh bebas n ringan je muka ni..hihi tp nk pki CL tu punye la bchenta..tu yg mls tu..kiki..

    Nway, welcome to specky club!:P

    ReplyDelete
  14. yang penting nurill tetap cumill~~~

    ReplyDelete
  15. masih cun dear with glass ;)
    teringat time scool selalu wish nak pakai glass..tp till now mata tak rosak2..now I bersykur tk pakai spec..hp pun selalu tertinggal sini sana..nanti karang spec plak..
    huhu..

    commey satu geng hubby wifey wearing spec!

    ReplyDelete
  16. nuuriil, ms belajar dulu mmg nuuriil x pakai spek ek? hihii..wani ingtkn skrg nuuriil pakai contact lens. sbb wani mati2 ingt dulu nuuril pakai spek ms kita selalu study last minute kt blk na & safiah..hehehe..nyanyuk rupanya wani ni ;P
    huhuu..x biasa kan pakai spek? sbb tula wani pon malas pakai spek. wani mmg xleh drive mlm2. confuse. pastu siang2 hr pon klu jauh sgt xnmpk. huhuu..

    tp nuuriil makin comel lak pakai spek. i loike :)

    ReplyDelete
  17. Oh lupa..memang U n hubby nmpk mcm adik beradik...U pakai spec lagi cute...tehehe.

    ReplyDelete
  18. babe u know what? i ingat lagi. dulu masa dkt skolah, i sebok nak cuba rosakkan mata i psl nak pakai specs! konon nak nampak lagi "intelligent" la haha. mak kata jangan tengok TV dekat2, i buat jugak. mak kata jangan baca buku dlm lampu malap, i buat jugak. tapi, sedehnye, mata tak rosak rosak jugak! ntah apa la mata i ni made of what. metal kot. tu yang tak rosak2 :P anyways, u still look good in specs! lebih intelligent hehe :)

    ReplyDelete
  19. TQ Hadha dearie, bila letak gamba letak yang cumil je.. itulah rahsianya.. hahahaha :)

    ***********

    Wawa, i nak tgk gamba Ananna dgn spec!! cepatla post ek :)

    Itula, patutnya mmg i kene pilih yang tahan lasakkan sebab dah tentu anak bujang i tu jeles ngan Spec i.. Tapi kan .. i ni.. bila dah sangkut kat 1 benda tu.. tetiba mulala cakap kat diri sendiri, "eh xpe, nanti i jagalah spec ni baik-baik.. time oman nak capai, i cecepat bukak supaya dia x sempai patahkan." :P So hasilnya sekarang, i mmg kene extra caution bila pakai spec sambil dukung Oman!!! adoi!!!

    ReplyDelete
  20. Hehehe.. TQ Izu :)

    Sekarang Nuurill tgh biasakan ade bende lain kat mata ni. kekadang tu, rasa mcm pakai goggle pun ade. Haha.

    Nuurill ade dapat free CL.. tapi ntah bila la nak pakai. Takut giler masa nak letak kat bijik mata tuh. Kekekeke

    ************

    Hihi.. u ni sweetla Azura!! TQ dear :)

    ReplyDelete
  21. Nadia, bestnyer mata Nadia xde problem!! Dulu Nuurill eksyen gak dengan En. Armi mata Nuurill tip top.. sekarang, hamek!! hehe

    TQ dear. :)

    ********

    Masa study dulu mmg Nuurill x pakai spek Wani. Hihi Wani conpius kot. X silap Safiah yg pakai spek ngan CL. :)

    Wani takmo buat Spek ker? Confirm chomel!!

    ReplyDelete
  22. Wawa, sempat lagi tuh!! :)

    ****

    Hahahahaha Thara.. Thara..Tq dear, Tapi u ni mmg comel tau!! siap buat semua tu sebab nak pakai spec ek. Xpe dear, u beli frame je.. glasses dia u pakai je yang xde power. Hahahahaha..

    ReplyDelete
  23. takpe pakai spec pun.... momma oman menten hot jugak! ;) tapi mmg jadi muke armi lah! hehehe...

    ReplyDelete
  24. Kekekekeke... menten jangan x menten Zura.
    Badan dah x berapa menten tapi!! hahaha
    :)

    ReplyDelete
  25. Nuuriil...hehehe...mmg wani confuse pon..ingt2 lupa..tu yg ingat nuuriil pakai lens plak tu..hehe..sorry :p

    ReplyDelete
  26. lupa lak..wani mmg dh buat spek. dh 3 kali buat.tp wani rasa wani x secomel nuuriil bila pakai spek.so wani x pakai..hahaha..

    ReplyDelete
  27. salam kenal.. blog hopping..

    yup dear.. if u r having vision prob.. u also might hv prob with driving especially nite.. lampu nampak kembang je.. its good to hv an eye check up sbb skrg ni ramai yg rabun late onset.. if yr power is +075 & +100 u sebenarnya long sighted or rabun dekat.. tp bukan tak nampak dekat cuma for prolong near task mata you cepat penat.. eye strain.. and end up ngan headache.. unless if yr power is minus then only u r myopic.. just follow what yr optometrist adviced then u'll be fine.. :)

    just my two cents.. btw, suka tgk rambut anak u yg curly tu.. ;)

    ReplyDelete
  28. hi Halilah,

    you got a point there. TQ for sharing dear :)

    Rambut Oman makin panjang makin wavy. hihi. X taula sampai bila we all nak simpan rambut dia. hehehe.

    TQ for dropping by, dear. :)

    ReplyDelete

REMEMBER ME...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com