Thursday, December 31, 2009

SWEET ESCAPE

We were cuti on Monday. So we took Oman for a short outing. It was started with we having the breakfast at Killiney Kopitiam, Laman Seri, Shah Alam. Gosh we're so in love with the design of the building and landscape there. They're so concept. Rasa nak bukak je 1 kedai kat situ. :p


Oman @ Laman Seri Business Park. He was so in good mood. Waving here and there.

Then we headed to The Curve. Opposite to Mothercare, there is a small play area and Oman had been given a try.


Oman x seriau langsung :)


Memberi pandangan penuh makna; "Dun worry, momma. I can do it"


Xsaba-saba

video
His own tactic :)

Oman was all the way excited and untired. Punyalah dia marah when we stopped him. Hehe. Kejap jela tapi. Xlama pas tu dia dah ok balik.

Before we went back, we dropped by The First Few Years. Yeay! We saw The Puzzle Mats!!! I've been looking for this quite some times and tanpa berfikir panjang terus grabbed. Hihi.
Immediately when we reached home, Dadda assembled the puzzles dan Oman pun sibuk menolong. :)


The boys are working :)


Dadda pasang, Oman cabut, Dadda pasang Oman cabut :)


R for Roman :)


Cak!!


Oman with his new Puzzle Mat :)

Lately, i love to blog about the times that three of us had spent together. Those, i appreciate them so much!! 2010 is coming and i foresee it's gonna be a year with full of challenges. I really have to be strong. Huge responsibility to the family, also to my career. May Allah permudahkan segalanya. Aamin.


I heart u and your Dadda :x


Everyone, HAPPY NEW YEAR :)

11 comments:

  1. biler i bler jumpa dadda tersayang.
    eh silap...oman tersayang?

    so cute la die...
    tapi u jgn terkejut lak nnt tgk lepas i jumpe die..bulu mata die jadik lurus jer...pasal i jeles bulu mata dia melentik (dah 44 kali i ulang benda ni kot?) hahahahaha

    muah2...happy new year daling~

    ReplyDelete
  2. i was planning to buy that alphabet/number mat for hadif too...hehe...

    cute oman waving...dah macam PM pun ada lagaknya...

    ReplyDelete
  3. Cik Melin sayang, i dah banyaj kali ajak u dating dengan Dadda.. u malu-malu meow pulak..hahahaha :)
    Mehla jumpa Cik Oman, i x benarkan u bawak straightener ok..hahaha..
    Happy New to you and Wandi too bebeh. Mana tau tahun ni i dengar bunyi kompang..hehehe :)

    Che' Dee, dah beli ke belum? I belikan Oman, bukan dia je suka, momma and dadda dia pun. So colorful!! :)
    Macam PM ke Oman waving, i ajar dia wave mcm miss world tu..wakakak

    ReplyDelete
  4. haish oman semakin hensem lah..nmpk chubby dh dia.berat dia dh naik ek nuuriil?

    cantik puzzle mats tu..damia pon ada..dulu bli n pasang kt playroom dia tp skrg ada dh alphabet yg hilang.xtau mana damia sorok.hehehe..
    ada gak alphabet yg dh putus2 digigitnya..huhuuu

    P/S: Happy New Year Nuuriil, Armi n Oman :)

    ReplyDelete
  5. Faaz was on my lap when we both watch together Oman's clip at the slide. You know what was his reaction when I pointed to ur baby and said, Oman..

    "Mman" while he kept on pointing to the screen. :)

    Faaz nak kawan ngan Omanlah aunty Mea :)

    ReplyDelete
  6. Hi Wani :) Alhamdulillah Oman mmg badan dia dah semangat sikit. Nuurill x measure lagi the latest berat Oman, tapi sekarang bila dukung dia mak oi terasa beratnya :). Hihihi..Damia always a cutie pie tau. Agak-agak Oman dah ada gigi nanti maybe dia akan geget-geget jugak puzzle tu. Heeeee
    p/s:Thank you. Happy New Year to your family.

    Nadine, clever boy tau Faaz ni. I can imagine his handsome face pointed his finger to the screen sambil sebut Mman tu... Awwww..melt.:)

    Auntie Mea rasa Oman pun mesti excited bila jumpa Faaz. Bilala nak jumpa ni ek. Hihi

    ReplyDelete
  7. Alolo so sweet Momma n Oman..pnt maen punye psl ye..mmg ceria Oman dpt maen slide tuh.hihi..lps2 ni klu dia gi jln2 kn Nuurill, klu ada playground mst mata dia fokus kt ctu je..hehe..

    Nway, betul bkn babies je suka puzzle tu, izu pon cukaaa...hihihi..bley maen sama2..tp umah ni punye mmg la dh xcomplete..hlg...ada lompang2 tu ha kt blk blkg aka temp. store..:D nmpk gaya kne bli yg baru jgkla utk Iris..hehehe..

    ReplyDelete
  8. Ananna pon ada puzzle mat tuh. Bila mommy suruh kemas dia terus cmapak dlm tong sampah..huhuhu.

    babe..happy new year and nice house.

    ReplyDelete
  9. Adam pun kalau pergi playarea tu tak nak balik..siap boleh tegur2 bdak2 duk main kt ctu..buat kawan..

    haha..I bought the puzzlemat tu jgak..dah lama..end up,simpn dlm bilik je..Adam dia suka cabut..nadia pasang dia cabut..sepah..so I smpn je..nanti dia besar sket bawak kluar balik..:)

    neway,tak sabar nak bwk Adam jumpe Oman..:)!..n All the best for 2010..

    ReplyDelete
  10. nuurill! i pon dulu sebok dok carik2 alphabet mats tu for aydein sejak die dah pandai bergolek. psl jenuh lah everytime nak kasik die golek atas carpet, nak kene carik smthn to alas kan. siap tanya my friend, manaaaa lah die beli puzzle mats yg besa2 tu for her baby. skali jumpe dkt baby shop near my parent's house, teros beli. hehe. they're so adorable kan!

    anyways. see u at anne's house later today! ;)

    ReplyDelete
  11. Izu< Nuurill pun suka. Ngahlahkan anak. Haha :)

    Nadia, Adam sangat comel..dengan pipi labuh dia.. hehehehe :)

    Thara, great to see that day at Imran's party. Lepas ni bolehla jumpa2 lagi. :)

    ReplyDelete

REMEMBER ME...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com